Jeugd

MHC Heerhugowaard is een club met meer jeugdleden dan senioren. De allerjongste leden zijn de Funkeyers en de Benjamins. Daarna komt de Jongste Jeugd: teams F tot en met E8. Na de categorie Jongste Jeugd komt de categorie Jeugd: de D, C, B en A teams. 

Funkey- en Benjaminhockey zijn voor de allerjongste hockeyers van onze vereniging. Spelenderwijs en onder begeleiding leert uw kind veilig om te gaan met stick, bal en teamgenootjes. 

Funkey 

Funkey is voor kinderen van 4 en 5 jaar. Het is een nieuwe vorm van sport, spel en een beetje hockey waarbij de FUN heel belangrijk is! Onder begeleiding van een ervaren jeugdtrainer en verschillende hulptrainers leert uw kind goed te bewegen (de Key) in "knotsgekke" oefeningen.

Veiligheid is erg belangrijk, dus er wordt geen gebruik gemaakt van harde hockeysticks en –ballen, maar zachte ballen en speciale Funkey sticks. We willen samen met de kinderen lekker bewegen in kleine groepjes van maximaal 8 kinderen per (hulp)trainer.

Kom jij ook nieuwe vriendjes maken? Doe sportieve kleren aan. Een hockeystick, bitje en scheenbeschermers zijn niet nodig. Samen gaan we veel FUN maken! De trainingen zijn iedere woensdagmiddag tussen 17:00 en 18:00 uur, m.u.v. de schoolvakanties.  

Funkey hockey bij MHC Heerhugowaard is de eerste drie trainingen gratis en vrijblijvend. Daarna wordt dezelfde contributie gevraagd als de Benjamins. Aanmelden hoeft niet, maar het is voor de trainers prettig om te weten hoeveel kinderen er komen. Voor vragen en meer informatie en aanmelden kunt u mailen naar de coördinator van de Funkey: [email protected].

Benjamins

Iedere zaterdagmorgen krijgen de Benjamins training van Bettine Beerepoot, samen met twee hulptrainers. De kinderen leren de fijne kneepjes van het hockeyvak, met leuke spelletjes en uitdagende oefeningen. Bij de Benjamins spelen hockeyers die 6 zijn, of na 1 oktober 7 jaar zijn geworden. Er wordt al wel met sticks gespeeld maar een eigen stick is zeker in begin niet echt nodig; er zijn sticks op de club. Een bitje, scheenbeschermers en goede hockeyschoenen zijn wel aanbevolen.

Na een actieve warming-up wordt er lekker gehockeyd met de kinderen in kleine groepjes. Ze leren pushen, stoppen, slalommen en natuurlijk scoren! Na afloop van de training is er voor iedereen een lekker glas limonade.

De eerste drie Benjamintraining bij MHC Heerhugowaard zijn gratis en vrijblijvend. Voor Aanmelden, vragen en meer informatie  kunt u mailen naar de coördinator van de Benjamins: [email protected]


De jeugdleden spelen de wedstrijden op zaterdag.

Jongste Jeugd.
De Jongste Jeugd wedstrijden worden op een deel van een heel veld gespeeld. De 2e jaars F-jeugd speelt wedstrijden in 3-tal teams. [email protected]

De E-Jeugd speelt wedstrijden 6-tal teams (1e jaar E) op een kwart veld of 8-tal (2e jaar E) op een half veld.  [email protected]
 


Jeugd
Vanaf de D-Jeugd spelen de leden elftal wedstrijden en wordt er op een heel veld gespeeld.

Een keer proef trainen? Klik dan hier
 

MHC Heerhugowaard 50 jaar

Op zaterdag 6 januari 2024 vanaf 16:00 uur vieren wij het 50 jarig bestaan van onze club in ons clubhuis op De Vork te Heerhugowaard.

Meld je aan via onderstaande button!

Voor vragen, neem contact met ons op via: [email protected]

MHC Heerhugowaard 50 jaar

Lid worden

Wil je ook spelen bij de leukste club van Noord Holland? Meld je dan snel aan.

Ik wil lid worden

Vacatures

Onze vereniging draait op vrijwilligers. Er zijn veel taken te verrichten en hiervoor hebben wij vrijwilligers nodig. Hieronder vindt u de vacatures waarvoor wij invulling zoeken. Interesse of meer weten? Mail naar [email protected]

Ik wil graag helpen

Hoofdsponsor

Sponsor worden

Wij kunnen wat voor u betekenen en wij hebben u ook nodig! Dat bied kansen.

Ik wil sponsor worden